[...] razowca, tuńczyk 23,00 - 30g (serwatki+ovo) z wodą 2,00-3,00 – 2,5 g kreatyny nie wiem gdzie dodać tłuszcze (raczej tylko oliwę), jedynie gdzie jej używam to do smażenia piersi z kreatyn myślałem spróbować crea pure Activita 3 porcje dziennie 1 porcja: - kreatyna 2,6g - glutamina 1,2g - tauryna 0,8g [...]
Hej, 10-15g fatu do smażenia to przecież od groma. Ja osobiscie robie tak że 1500g fileta z piersi kurczaka kroje w kostkę, przyprawiam, daję na patelnię wook, polewam leciutko wodą, przykrywam, daję na mały ogień i duszę pod przykryciem przez około 30 minut i wychodzi taki filet petarda i to beztłuszczowo. W sklepach masz pełno sprejów typu Pam [...]
[...] i tyle. Mięso nie musi w nim pływać. Warto również zainwestować w dobrej jakości patelnię. Smażyć można jak najbardziej na smalcu, oleju kokosowym, maśle klarowanym, czy oliwie z oliwek. Sprawdzi się również olej do smażenia w sprayu, np. coś takiego jak w linku poniżej: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Butter_Oil-opis39557.html
Patelnia tefal i możesz smażyć kurczaka bez grana oleju, ewentualnie posmarować patelnie zwilżonym od oleju recznikiem papierowym, można też kupić pama w sprayu, ale większość ludzi psika za dużo, bo myśli, że tam nie ma kalorii, ogólnie dla walorów smakowych chociażby jak makro puści to warto dodać trochę tłuszczu do smażenia.
PAM to bezkaloryczny olej w sprayu do smazenia beztluszczowego. Mozna go kupic u Lalki i w sklepie SFD. "... podobno hormon bykA kosztuje 100zł jeden wstrzyk i po 8h stajesz sie z takiego jak ja w takiego co ma przynajmniej 40cm w bicu, 130 w klacie przynajmniej" - .Peticker.
moim zdaniem po treningu odpada przede wszystkim ze względu na sporą ilość tłuszczu, który musisz użyć do smażenia. Żeby się nie przypaliły musisz użyć go całkiem sporo i to nie oliwy z oliwek ale rafinowanego albo smalcu. Te kotlety ze względu na gąbkowatą strukturę strasznie ciągną tłuszcz, że o zdolnościach panierki w tym względzie nie wspomnę. [...]
jw lub eggs pro megabola ew. ovopol o ile to produkuja gdzies jeszcze bo akurat sie nie orientuje sa tez nowe egg whites 1kg bialko w plynie , rownowartosc 33 bialek jaj , do smazenia / pieczenia itd. 1 opakowanie kosztuje ok.28zl z tego co pamietam Zmieniony przez - banan14_88 w dniu 2007-05-11 09:24:29
fajna rzecz patelnia teflonowa nic sie nie przypala ale to nie znaczy ze sie nie moze spalic ;-) na czerwonym kolku sa czarne nadruki jak postawisz na ogniu to znikna za jakis czas to znaczy ze patelnia ma idealna temperature do smazenia i pamietaj nie uzywaj metalowych sztuccy bo zniszczysz teflon sa taz patelnie z biala powloka (jakas [...]
Nie ma to większego znaczenia. Popatrz gdzie orzechy kupisz najtaniej, ja np. biorę z Targrochu. Oliwa jak do smażenia to może być najtańsza z biedry, jak na surowo warto dopłacić kilka zł za lepszy smak i wziąć np. Monini delicato. Masło każde powyżej tych umownych 95% orzechów będzie okej.
wazne aby na oliwie z oliwek był napis że z pierwszego tłoczenia, a nie np z wytłoczyn, firma juz druga sprawa ja z lidla biore jakąś smalec gęsi to jedynie do smażenia, ja wiem czy sens jest przepąłcać.
1) a ten dobry olej lniany którycyh tłuszczy powinien mieć więcej a których mniej????? 2)oliwa z oliwek odpada do smażenia, lepszy będzie np. olej rzepakowy?? lub słoneczikowy?/
A może zamiast ceramicznej, lepsza będzie teflonowa lub żeliwna do smażenia bez tłuszczu? Wszyscy proponują taki sposób przyrządzania np kurczaka a nikt nie jest w stanie polecić konkretnych modeli?